21.3.06

UGENS TILBUD: Under Byen "Samme Stof Som Stof" [WMA/192K, album, kun kr. 79,95]


MUSIK.DK: Under Byen stiller skarpt på de skæve nuancer og dybsindige stemninger på endnu et svært tilgængeligt album

Århusianske Under Byen har siden udgivelsen af debutalbummet Kyst fra 1999 haft status som et Danmarks mest originale orkestre. Gruppen spiller en indadvendt ikke-kommerciel kunstmusik, hvor instrumenterne – inklusive sangerinden Henriette Sennenvaldts sfæriske vokal – bruges som farvelader i et ofte uforudsigeligt sammenspil, hvor stemningerne er lige så vigtige som sangene.

Samme Stof Som Stof er Under Byens tredje album, der ligesom forgængerne kræver flere koncentrerede gennemlytninger, før der rulles noget ud, der minder en rød tråd.

Læg dertil at teksterne er noget nær umulige at forstå, at numrene konstant veksler mellem det støjende i udtrykket og det næsten lydløse, og summen er med garanti spændende nok til at tilfredsstille fans og andre med ørerne stillet skarpt på skæve nuancer og dybsindige stemninger.

Under Byen bruger løs af mange utraditionelle instrumenter (fx sav) til at bevæge sindet hos lytteren, og virkningen udebliver ikke. I al sin utilgængelighed bliver en stor del af numrene til stærkt medrivende oplevelser, der ryster godt op i de dybere lag i følelsesregistret.

[Klik her eller på overskriften eller fotoet for at gå direkte til butikken (Payload), red.]