6.2.08

TV3 udelukker DR fra landskamp

TV3 vil blokere for DR, så der for første gang i mange år ikke bliver livetransmission fra en landskamp, når Danmark onsdag aften møder Slovenien på udebane.

TV-selskabet Viasat og Danmarks Radio er havnet i en bitter strid, som nu indebærer, at DR's radiolyttere ikke får glæde af en direkte transmission fra onsdagens landskamp mod Slovenien. Viasat har både TV- og radiorettigheder til landsholdets udekampe, men har ikke ønsket at forhandle med DR, som i mange år har haft tradition for at sende landsholdets kampe live på P3.

- Da vi før jul forhandlede en ny TV-aftale på plads for Superligaen, valgte DR en alliance med en af vores største konkurrenter, norske Telenor. Det har de frihed til, men alene af den årsag, ser vi ingen grund til at samarbejde med DR om radiorettigheder, siger Viasats sportschef, Peter Nørrelund, til Ekstra Bladet.

Fremover må DR derfor belave sig på, at landsholdets udekampe ikke kan sendes direkte til stationens lyttere, selv om Viasat ikke selv har tænkt sig at udnytte radiorettighederne.

***