12.9.07

Den 11. time deler vandene


Programmet Den 11. Time er blevet bombarderet med mails efter de to programmer [1. del kan ses her, 2. del kan ses her, red.] med filminstruktøren Nicolas Winding Refn.

Nogle beskylder programmet for at udstille instruktøren, mens mange roser programmets redaktion - og det har sat godt gang i debatten på hjemmesiden.

Grædende filmmand
De omtalte programmer viser en yderst ærlig Nicolas Winding Refn, der er manden bag de tre Pusher-film.

Han langede i den første udsendelse ud efter filmbranchen og talte i kapitel to ud om sin egen usikkerhed og barndommens store savn. Noget, der endte med, at Refn med vand i øjnene fortalte om sine forældre.

Som sladderblade
Men det blev for meget for nogle af programmets seere:

- Sikken en aften. En hardcore omgang følelsesporno, hvor selv værten fik lyst til at deltage med sin egen "det er også synd for mig striptease". Den 11.time fortsætter, der hvor selv sladderbladene stopper. Stram op, skriver en bruger i netdebatten.

Smerte man kan mærke
Blandt de mange positive meldinger er der især fokus på ærligheden.

- Jeg kunne mærke den smerte fra det liv som Nikolas Winding Refn har haft. Jeg genkendte alt hvad jeg så. Dejligt med noget tv fra det virkelige liv, skriver en 52-årig debattør.

En anden debattør er helt enig:

- For det første, rørte det mig personligt meget dybt, fordi Yangs (Nikolas Winding Refn) historie var så gribende og rørende fortalt, og fordi han får lov til selv at fortælle den uden noget pres fra intervieweren.

***