29.8.07

DR2's succes-chefer takker af

fter flere år i spidsen for nichekanalen DR2 siger de to chefer nu stop. Mette Davidsen-Nielsen og Gitte Rabøl forlader begge den succesrige DR-lillebror, som det de seneste år er lykkedes at forvandle fra ’den hemmelige kanal’ til et stærkt varemærke.

"Vi kræver hele tiden fornyelse og nytænkning på skærmen af medarbejderne, så nu er det på tide, at der også kommer fornyelse på vores post," siger de to chefer som begrundelse for deres farvel.

Mette Davidsen-Nielsen (th.) har været på DR2, siden kanalen gik i luften for 11 år siden, først som programredaktør og de sidste fire år som chef sammen med Gitte Rabøl, der fik syv år på DR2.

De begrunder beslutningen om at stoppe nu med timing, der både har været et nøgleord for kanalens succes og nu er til stede for de to ledere.

Mette Davidsen-Nielsen har i øjeblikket orlov fra DR, men Gitte Rabøl fortsætter som kanalchef indtil 1. oktober. Herefter konstitueres Torben Smidt Hansen, der i øjeblikket leder kultur og P2 i DR Medier, som kanalchef på DR2.

De to chefer får et stort ’tak for indsatsen’ med på deres videre færd af DR’s mediedirektør, Lars Grarup.

"Det har været en stor gevinst at have Gitte Rabøl og Mette Davidsen-Nielsen med på holdet. De efterlader en succes – en stærk kanal med potentiale til at blive til endnu mere. Meget bedre kan det ikke gøres," siger han.

***