20.12.06

Moderne smørrebrød

Er smørrebrød ikke et stykke papirtyndt rugbrød overdænget med fedtet pålæg tilsat et slattent salatblad, man skal kaste til side? Ikke ifølge kokken Adam Aamann-Christensen, som i denne uge har åbnet en moderne smørrebrødsforretning på adressen Øster Farimagsgade 10. Her er der i den grad tale om specificerede stykker. På kortet er blandt andet ’Tøndemodnede islandske sild i lage med æbleeddike og hjemmebrændt karry serveret med æble, jordskokkekompot og citronsyrnet fløde’ og ’Sylte med timian, grønkål, allehånde, sort peber og skalotteløg anrettet med grov sennep og syltede rødbeder’. Pas på, Ida D.

10. december 2006 åbnede Adam Aamann-Christensen deli'en - Aamanns på Øster Farimagsgade. Her serveres der smørrebrød á la Jamie Oliver. Adam har ambitioner om at redefinere smørrebrøddet og bringe det tilbage som et gastronomisk håndværk. Smørrebrødsmenuen er inddelt i fisk, gris, kalv og okse, fugl, grønt og ost og de koster fra 28-38 kroner.