24.10.07

"Gorba" @ den 11. time

Man kan næsten sige, at han meldte sin ankomst i 11. time.

Der var i hvert fald ikke meget tid til forberedelse for Den 11. times redaktion, da Sovjetunionens sidste generalsekretær Mikhail Gorbatjov pludselig meldte sin ankomst i DR Byen i går eftermiddag.

Før programmets vært Mads Brügger vidste af det, sad han da også over for en yderst veloplagt Gorbatjov, der kan ses i Den 11. time i aften klokken 23.00.

Ustoppelig statsmand
Umiddelbart havde DR2-programmet fået 15 minutter med statsmanden, men russeren viste sig at være meget snakkesaglig. Derfor er aftenens program da også lidt længere end det plejer.

- Som udgangspunkt var det en stressende situation, men så opstod der tilsyneladende sød musik imellem os, for han ville slet ikke stoppe med at tale, siger vært Mads Brügger til DR.

Ikke bare politik
Gorbatjov er i landet for at tale i Folketinget og i Falkoner Salen for Børsen Executive, men hos Den 11. time var emnet andet end storpolitik.

- Vi talte om den reklame, han har lavet for Louis Vuitton og jeg spurgte ham, hvad der er i tasken på reklamebilledet. Og så talte vi om hans modermærke, Berlinmuren, Sovjetunionen og hans opvækst, siger Mads Brügger.

En statsmands karma
Mikhail Gorbatjov fortalte, at det var hans første besøg i Danmark, så det godt 35 minutter lange interview er lidt af et scoop for redaktionen. Mads Brügger var da også meget glad for at møde "Gorba", som han ofte kaldes.

- Han har virkelig en statsmands karma. Bare det at sidde over for ham var stort, siger Mads Brügger.

***