16.2.07

Bastard Film nægter at udlevere råfilm


Produktionsselskabet bag tv-dokumentaren 'Er du åndssvag?' om institutionen Strandvænget, vil ikke udlevere 125 timers råfilm til politiet.

Fyns Politi er på nippet til at indlede en efterforskning af omfanget af omsorgssvigt på institutionen for udviklingshæmmede i Nyborg og vil i den forbindelse gerne se materiet igennem.

Men det nægter produktionsselskabet Bastard Film.

Til Nyhedsavisens hjemmeside siger den ene af tilrettelæggerne, Miki Mistrati, at der som udgangspunkt ikke bliver tale om, at Bastard Film udleverer noget som helst fra dokumentaren, der blev vist på TV 2 tirsdag aften.

Det handler om principper, etik og kildebeskyttelse, siger Miki Mistrati. De medarbejdere, der arbejdede i huset, skal beskyttes. Måske har de sagt noget om ledelsen, der ikke skal frem, lyder det fra Mistrati, der også er medejer af Bastard Film.

Mistrati og Bastard Film er kendt for flere tv-dokumentarfilm, der har vakt debat og offentlige undersøgelser. Bl.a. sagen om politiets meddeler i rockermiljøet Dan Lynge og PET's registrering af medlemmer af partier på venstrefløjen.

Etiketter: , , ,