28.2.07

TV2 og MTG får ok til nye sportskanaler


Konkurrencestyrelsen har dispenseret fra forbuddet mod en fusion mellem TV2 og MTG, inden rådets endlige godkendelse af TV2 Sport foreligger.

TV2 og MTG kan frit begynde forhandlinger og indgå aftaler med TDC Kabel TV og TeliaStofa om distribution af de to sportskanaler TV2 Sport og TV2 Sport Extra.

Hurtig forhandling nødvendig
Det blev konklusionen på Konkurrencestyrelsens møde onsdag, hvor en anmodning fra TV2 og MTG blev behandlet.

TV2 og MTG bad for knap en uge siden om dispensation for at kunne påbegynde forhandlinger med tv-distributører snarest muligt. Sådanne forhandlinger er normalt tidskrævende, og idet de to sportskanaler efter planen skal gå i luften 1. april, var en dispensation en nødvendighed, argumenterede TV2 og MTG.

Den argumentation købte Konkurrencestyrelsen, og lagde blandt andet til grund, at der ikke findes konkurrencemæssige hensyn, der taler imod en dispensation. Dog gives denne med enkelte tilknyttede betingelser.

Dispensation med betingelser
For det første vil de indgåede aftaler være betinget af Konkurrencestyrelsens efterfølgende godkendelse af etableringen af sportskanalerne. Denne godkendelse er dog formentlig blot en formalitet.

Ligeledes må leveringen af sportskanalerne ikke være betinget af, at disse indgår i en særlig pakke sammen med TV2 og MTG's øvrige kanaler.

Etiketter: ,