1.3.07

Medierne indtog Norrebro

De landsdækkende medier rykkede torsdag formiddag ind på Nørrebro med langt over 100 mand - til stor irritation for politiet.

Allerede kort efter politiet i tusmørket tidligt torsdag morgen rykkede ind i Ungdomshuset vrimlede det med mediefolk på Jagtvej.

- Selve indtrængningen gik utroligt flot. Men folk fra medierne gjorde det lidt vanskeligt at arbejde derude, siger politiets Flemming Steen Munch.
En rundringning til de store dagblade, morgenaviser, gratisaviser og tv-stationer viser, at der har været langt over 100 journalister, kamerafolk og fotografer på Nørrebros gader.

TV 2 og TV 2 News har ifølge nyhedschef Michael Dyrby haft 25 journalister og kamerafolk på gaden. Lidt trægere gik det dog med at få nyhedshelikopteren i luften. Indtil op ad formiddagen havde politiet luftrummet for sig selv.

DR har ikke nøjagtigt overblik over, hvor mange folk der har været på Nørrebro for at dække sagen. Men også her er vi oppe i en størrelsesorden, der ligner TV 2's, lyder det.

De store dagblade og morgenaviser har hver i gennemsnit har haft omkring 10 journalister og fotografer på gaden. Ekstra Bladet har med 15 mand haft flest folk ude, mens BT hævder at have været først på Jagtvej i morges.

Fra alle sider - dagblade, formiddagsblade, gratisaviser og tv-stationer lyder samme historie. Journalisterne har, så snart de hørte om rydningen af Ungdomshuset, ringet og meldt sig klar til arbejde. I mange tilfælde har de uopfordret taget turen til Nørrebro.

Flere medier har haft nøje forberedte slagplaner for, hvem der skulle indkaldes til arbejde, og hvad de skulle lave.

Tilbage står, at journalister, kamerafolk og fotografer - næst efter de unge aktivister - har været politiets største irritationsmoment på aktionsdagen.

Etiketter: , , , ,