19.11.07

Per Mikael Jensen: "Jeg skulle aldrig have ansat Jens Rohde"

Dømmekraften svigtede, da den tidligere TV2-chef Per Mikael Jensen ansatte Jens Rohde. Det mener Per Mikael Jensen selv i dag.

Den tidligere administrerende direktør for TV2 Per Mikael Jensen erkender, at hans dømmekraft svigtede, da han ansatte Jens Rohde som direktør for TV2 Radio. Det skriver Journalisten.dk.

Meldingen fra Per Mikael Jensen kommer fredag, to dage efter Jens Rohde blev fyret.

Ekschefen mener i dag, at han i sin tid ikke burde have ansat Rohde, der inden ansættelsen, var politisk ordfører for Venstre. Direkte spurgt om hans dømmekraft svigtede ved ansættelsen, svarer han:

- Ja, det gjorde den åbenbart.

Per Mikael Jensen var på forhånd klar over risikoen ved at ansætte en politiker, der var kendt for kraftige udmeldinger, og han formanede flere gange Jens Rohde om at holde sig i skindet.

- Jeg talte meget med Jens om, at han skulle være ti gange så varsom som alle andre. Hvis han så meget som stillede op til et sogneråd, ville han ryge ud. Det sagde han, at han var indforstået med, og derfor undrer det mig, at han igen udtalte sig på en måde, som kunne tolkes politisk, siger Per Mikael Jensen til Journalisten, som udkommer onsdag i næste uge.

Over for Journalisten.dk bekræfter Jens Rohde, at han havde flere samtaler med Per Mikael Jensen om, hvorvidt han kunne agere politisk. Han kan dog ikke helt genkende Per Mikael Jensens fremstilling.

- Jeg har aldrig hørt ham sige det med sogneråd. Det ville jo også være betænkeligt. TV2-ansatte skal jo også have lov at stille op til lokalvalg, siger Jens Rohde til Journalisten.dk.

Per Mikael Jensens budskab var dengang tydeligt for Rohde: Han skulle passe på med hensyn til det politiske, og det forstod han udmærket, siger han.

Jens Rohde vil ikke kommentere, om han selv synes, han har brudt de aftaler, der har været med Per Mikael Jensen om politiske ytringer.

***