9.11.07

Telenor overtager DR's sportsrettigheder

DR sælger sine sportsrettigheder til norske Telenor, der blandt andet står bag Canal Digital. Det erfarer Børsen. Det er dog ikke Canal Digital, der køber rettighederne.

Det længe ventede salg bliver offentliggjort på et pressemøde senere i dag, men ifølge Børsens oplysninger er køberen et Telenor-ejet selskab.

Dermed kommer rettighederne til blandt andet VM i fodbold 2010 og 2014 og OL i 2008 og 2012 på norske hænder.

Om købet af sportsrettighederne er første skridt til etableringen af en ny dansk sportskanal er endnu uafklaret. DRs rettigheder er formentlig ikke nok i sig selv, men med Konkurrencerådets afgørelse om at rettighederne til dansk fodbold skal i udbud, åbner der sig nye muligheder.

I Norge driver Telenor en blandet sports- og underholdningskanal, ligesom man bruger sportsrettigheder til at gøre selskabets mobil- og internetplatform attraktiv. I Danmark står Telenor blandt andet bag Sonofon, Tele 2 og Cybercity.

TV2 har forkøbsret til DRs OL og VM-rettigheder, og konstitueret adm. direktør, Anders Kronborg, er overrasket over, at man vælger at sælge til et Telenor-ejet selskab.

"Vi havde en aftale med DR om, at hvis de solgte til SBS eller Canal Digital, vil det blive forelagt os først og for mig er Telenor og Canal Digital det samme," siger Anders Kronborg.

DR besluttede i foråret at sælge ud af sine sportsrettigheder for at kompensere for de gigantiske budgetoverskridelser på DR Byen i Ørestad. Rettighederne omfatter ud over OL og VM også Tour de France indtil 2008 samt kampe i de bedste håndboldligaer. Mere sekundære er rettighederne til speedway, skihop og atletik.

På DR ønsker mediedirektør Lars Grarup ikke at udtale sig før pressemødet klokken 12.

***