25.12.06

Jesper Binzers Jamaica-pizza


Man tager 2-og-en-halv deciliter lunken vand og opløser en halv pakke gær deri. Tilsæt et godt skvæt sirup eller honning, et godt skvæt olivenolie, lidt salt og måske en lille håndfuld oregano, måske friske basilikumblade eller soltørrede tomater skåret i småbidder. Og så er det bare at putte durummel eller hvedemel i....og ÆLT! Sæt til hævning i 20 min, og tænd ovnen på 220 grader.

En dåse tomatpuré åbnes og hældes i skål, overøs med lige så meget olivenolie, salt, peber, lidt chili, sirup el. honning, og her kan man putte de ting man ikke puttede i dejen (dvs.: de soltørrede tomater eller basilikummen eller oreganoen...). Riv en gouda fra netto, svits nogle ting fra grøntsagshylden, skær en spegepølle i 20 skiver, eller nogle optøede og køkkenrulle-afdrænede rejer...many things for den lille fantasi...

Ælt dejen yderligere og del den i 2 lige klumper. Lav de øvelser du har set nede hos din lokale pizzabager (eller brug en kagerulle), og lav 2 flotte tynde runde lp´er på hver sin bradepande (som at du har smurt m kærgården forinden). Put tomatsovs på og læg de svitsede grøntsager og rejerne på den ene, og pøllen på den anden. Spred generøst den revne ost ud over og put i ovn i 20 min. Den ene er til de voksne, den anden er til de andre.....