15.3.07

DR's seere: Drop Beckham og Beethoven

De danske tv-seere er ikke i tvivl om, hvilke dele af programfladen, DR bør skrotte for at rette op på den skrantende økonomi. Klassisk musik, sport og underholdning skal have kniven.

Det viser en rundspørge til 1500 danskere, som analyseinstituttet Megafon har foretaget for TV2/Nyhederne.

39 pct. af seerne mener, at man skal droppe den klassiske musik, og den samme andel peger på sporten. 24 pct. synes, at det ville være en idé at skære underholdningsfladen væk, mens kun 7 pct. mener, at DR skal skære ned på nyheder og børneprogrammer.

Cepos: Drop underholdning

Hos den liberale tænketank Cepos mener direktør Martin Ågerup, at DR skal overlade underholdningen til de kommercielle kanaler. Det skriver politiken.dk.

"DR skal koncentrere sig om nyheder, dyre dramaer, debat og dokumentar. Underholdningen skal markedet nok producere til danskerne," siger Martin Ågerup til DR Kultur.

Den idé er chef for DR1, Ulla Pors, ikke enig i. Hun mener at DR skal være en samlende kulturinstitution, og så er underholdning påkrævet.

"DR skal samle danskerne foran tv-skærmen. Hvis vi kun viser oplysende og undervisende programmer mister vi seerne," siger Ulla Pors til DR Kultur.